Staj Çalışması 25 Mayıstan İtibaren Tekrar Yüzyüze Yapılacak...

Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün aşağıdaki yazısı gereği, 12.sınıf öğrencilerimizin staj çalışmaları 25 Mayıstan itibaren tekrar yüzyüze yapılmaya başlanacaktır.

İşletmelerde Beceri/Mesleki Eğitim, Staj ve Sınavları İle İlgili Açıklamalar

•

İşletmelerde mesleki eğitim dersini okulda yapan Anadolu meslek programı öğrencileri ile Anadolu teknik programı öğrencilerinin Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği göre mezun olabilmeleri için 40 iş günü staj çalışması yapmaları gerekmektedir.Herhangi bir sebeple stajını tamamlayamayan öğrenciler için okul müdürlükleri tarafından Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzuna göre gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarda tamamlamaları sağlanacaktır.

•

İşletmelerde mesleki eğitim dersini işletmelerde yapan öğrenciler ile stajını tamamlayan öğrencilerin beceri sınavı ile staj bitirme sınavları Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre yapılacaktır.

Yayın: 23.05.2021 - Güncelleme: 23.05.2021 21:53 - Görüntülenme: 225