AMASYA / TAŞOVA - Taşova Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

TARİHÇEMİZ

Atatürk "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur." sözleriyle kadın eğitiminin ne denli önemli olduğunu vurgulamıştır.

Okulumuz 1992-1993Eğitim-Öğretim yılında Sağlık Bakanlığına bağlı olarak açılmıştır.

Sağlık Memurluğu Bölümüne üç eğitim-öğretim yılı öğrenci alan okulumuz, 1995-1996 Eğitim-Öğretim  yılından itibaren kademeli olarak Tıbbi Sekreterlik Bölümüne dönüştürüldü.

Okulumuz 2005 yılında Sağlık Bakanlığından Milli Eğitim Bakanlığına devredildi.

2005-2006  Eğitim-Öğretim yılında ikinci bölüm olarak Çevre Sağlığı Teknisyenliği açıldı.

2007-2008  Eğitim-Öğretim yılında Çevre Sağlığı Teknisyenliği bölümüne öğrenci alımı durduruldu ve Acil Tıp Teknisyenliği bölümü açıldı.

2008-2009  Eğitim-Öğretim  yılında Hemşirelik bölümü açıldı.2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Çevre Sağlığı Teknisyenliği bölümünden son mezunlarını vermiştir.

2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren bünyesinde Anadolu Sağlık Meslek Lisesi de açılan okulumuzun adı Taşova Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak değişmiştir.

10.02.2014 tarihinden itibaren yeni binasına taşınmıştır. Yeni bina yapımında emeği geçen İşadamı Fuat BURSALI'nın babasının ismi okula verildi. Ve okulumuzun adı Süleyman Bursalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Tıbbi Sekreterlik, Acil Tıp Teknisyenliği ve Hemşirelik bölümlerinden son mezunlarını vermiştir.

Okulumuz bu tarihten itibaren Sağlık Hizmetleri Alanında; Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarında öğrenci mezun etmektedir.

2018 yılında okulumuzda Güzellik Ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı da açılmış olup, 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında öğrencilerimiz tarafından yeterli sayıda tercihte bulunulmadığından sınıf oluşturulamamıştır.

Yayın: 01.12.2012 - Güncelleme: 10.07.2020 22:05 - Görüntülenme: 4693